<yeşil> Admin
Mesaj Sayısı : 495 Yaş : 36 Nerden : AnKaRa Puan : 709 Rep : 3 Kayıt tarihi : 08/01/09
| Konu: Halleyli Küçük Pasta Salı Eyl. 01, 2009 7:31 am | |
| Malzemeler 8 adet küçük güveç 1 paket krem şanti Adet sayısınca halley Üzeri için İncir reçelini koymayı tercih ettim sizler evinizde ne varsa arzuya göre üzerine koyabileceğiniz bir reçel (reçel derken tanelerini kastediyorum) tercih edin. daha sonra üzerine kakao. Hazırlanışı Öncelikle hanımlar, resimde de görüldüğü gibi küçük güveçlerde pandispanya hamurunu pişirdim, biraz meşakkatli oluyor çıkarması ama bu güzel lezzete ulaşmak meşakkatli olsa fena mı olur klasik yaptığımız pandispanya hamuru 8 adet küçük güvec sayısına yetti. belirttiğim gibi öncelikle klasik pandispanya hamurunu yapıp güveçlere paylaştırın… daha sonra önceden ısıtılmış fırına verin.. piştikten sonra kalıptan çıkarın ve ortadan ikiye bölün. Sonra krem şantiyi hazırlayın. Ortadan ikiye böldüğümüz kekin tabanına şantiyi sürün ve halleyi tüm olarak koyun(ben elimde biraz çatlatarak koydum) üzerine krem şantiden sürüm üstüne diğer yarım kekle örtün. ve yine kapattıktan sonra krem şantiden sürüp üzerine reçel tanesini koyum kakaoyla süsleyin… Biraz büyük porsiyon olsa da pastayı sevenlere yaparsanız eminim bitirirler lezzetli ve farklı bir tad.. umarım beyenirsiniz… Kolay gelsin…. )))) | |
|