Nurefsan
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


Nurefsan
 
AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap
FORUMUMUZA HOŞGELDİNİZ EĞER BU İLK ZİYARETİNİZ İSE DAHA İYİ YARARLANABİLMEK İÇİN FORUMUMUZA ÜYE OLUNUZ...
YENİ ÜYELERİMİZ BİZLERE KENDİLERİNİ TANITABİLİR İSTEKLERİNİ VE GÖRÜŞLERİNİ PAYLAŞABİLİR...

 

 keten tohumunu hayatınıza sokun

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
belzebuth
Süper Moderatör
Süper Moderatör
belzebuth


Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 246
Puan : 582
Rep : 7
Kayıt tarihi : 13/09/09

keten tohumunu hayatınıza sokun Empty
MesajKonu: keten tohumunu hayatınıza sokun   keten tohumunu hayatınıza sokun Puce-p11Ptsi Eyl. 28, 2009 4:41 am

KETEN TOHUMU




Latince ismi : Semen lini
keten tohumunu hayatınıza sokun Ketentohumu_o
OMEGA-3 ( N-3 ) yağ asitleri içeren besinlerin sağlığımız açısından önemini belgeleyen araştırma sonuçları arttıkçaketen tohumunu hayatınıza sokun Smiliv beslenme uzmanlarıketen tohumunu hayatınıza sokun Smiliv doktorlar ve tüketicilerinketen tohumunu hayatınıza sokun Smiliv balık yağı ve keten tohumuna ilgileri arttı. Bu ürünlere yönelişin artmasındaki diğer önemli unsur daketen tohumunu hayatınıza sokun Smiliv vücudumuzun üretemediği N-3 yağ asitlerininketen tohumunu hayatınıza sokun Smiliv mutlaka dışarıdan besin yoluyla alınmasının gerekliliği.
Keten tohumu yüksek oranda çoklu doymamış yağ asitleriketen tohumunu hayatınıza sokun Smiliv düşük oranda doymuş yağ asidiketen tohumunu hayatınıza sokun Smiliv yüksek oranda lifle birlikte bol miktarda potasyumketen tohumunu hayatınıza sokun Smiliv az miktarlarda ise magnezyumketen tohumunu hayatınıza sokun Smiliv demirketen tohumunu hayatınıza sokun Smiliv bakırketen tohumunu hayatınıza sokun Smiliv çinko ve çeşitli vitaminler içerir. 100 gr. keten yağı 13.4 mg. E vitaminiketen tohumunu hayatınıza sokun Smiliv
100 gr. keten tohumu ise yaklaşık 450 kcal. içerir daha uygun sanki.
Keten tohumunun amino asit profili soya ununa benzer özellikler
gösterir. İçerdiği N-3 yağ asiti oranıketen tohumunu hayatınıza sokun Smiliv
(Omega-6 nın yaklaşık dört katıdır) çözünebilir ve çözünemez liflerce
zenginliği ve bir çeşit bitkisel östrojen olan lignanların en zengin
kaynağı olması nedeniyle keten tohumu beslenme uzmanları tarafından
sıklıkla önerilir. Lignanlarketen tohumunu hayatınıza sokun Smiliv hormonlara bağlı kanser türlerinde (göğüsketen tohumunu hayatınıza sokun Smiliv
prostat vb.) seks hormonlarına müdahale ederek kansere karşı koruma
yapar; tümör hücrelerinin büyümesini engeller. Keten tohumunda bulunan
lignanlar birer doğal SERM'dir (östrojeni seçerek alan modülatörler);
östrojen kullanımının zararlarından korurken tüm diğer olumlu
etkilerinden de yararlanmayı sağlarlar. Örneğin; östrojenin kemiklerde
bağlantı kurup büyümeyi sağlamasına izin verirken; hasar verebileceği
göğüs ve rahim içi gibi hassas bölgelere girmesine izin vermezler.
Fazladan bir hücre büyümesi olmadığında kanser riski azalır. Keten
tohumu 100 gramda toplam 240.6 mg. bitkisel östrojen içerirkenketen tohumunu hayatınıza sokun Smiliv birçok diğer gıda maddesinde bu 100 gramda 17 mg.'ı geçmez.

İçerdiği lifin yaklaşık olacak üçte ikisi suda çözünemeyenketen tohumunu hayatınıza sokun Smiliv geri kalanıysa çözünen lif özelliğini taşır.
Suda çözünmeyen lifler dışkı yoğunluğunu arttırarakketen tohumunu hayatınıza sokun Smiliv bağırsak geçiş zamanını azaltarak kabızlığı önleyiciketen tohumunu hayatınıza sokun Smiliv bağırsakları yumuşatıcı etki yaparlar.
Keten tohumunda bulunan suda çözünür lifler (mucilage zamkı/sakızı) kan şekeri seviyesini korurketen tohumunu hayatınıza sokun Smiliv kolesterol seviyesini düşürürler. Beslenmedeki yüksek lif miktarının kanser önleyici etkileri de söz konusudur.
Beslenmede ideal yağ asidi dengesini sağlamak içinketen tohumunu hayatınıza sokun Smiliv ana yağımızı tekli doymamış yağ asidi oranı yüksek soğuk sıkım zeytinyağı olarak seçmeliketen tohumunu hayatınıza sokun Smiliv doymuş ve trans yağları (hidrojene) minimuma indirmeliketen tohumunu hayatınıza sokun Smiliv tahıla - ekmeğe bağlılığımızı düşürmeliketen tohumunu hayatınıza sokun Smiliv bol bol yeşil yapraklı gıdalar tüketmeli ve mutfağımızı keten tohumuyla takviye etmeliyiz.
Keten
tohumu içerdiği alfa-linolenik asit (N-3 yağ asitlerinin en önemli
üyesi) açısından besinlerin en zenginidir. Alfa-linolenik asitin bir
kısmıketen tohumunu hayatınıza sokun Smiliv vücutta uzun zincir N-3 yağ asitleri EPA ve DHA ya dönüşürler ki bunlar iyi kolesterolü yükseltirketen tohumunu hayatınıza sokun Smiliv yüksek tansiyonda düşürücü etki yaparketen tohumunu hayatınıza sokun Smiliv kanın pıhtılaşma eğilimini azaltırketen tohumunu hayatınıza sokun Smiliv plazma trigliserid düzeyiniketen tohumunu hayatınıza sokun Smiliv
aritmi riskini azaltır. Dolayısı ile alfa-linolenik asitin koroner kalp
hastalığı riskini azalttığı tespit edilmiştir. Keten tohumu üzerine
yapılan araştırmalarketen tohumunu hayatınıza sokun Smiliv düzenli keten tohumu kullanımının dolayısı ile alfa linolenik yağ tüketimininketen tohumunu hayatınıza sokun Smiliv arterioskılerozun (damar sertliği) gelişmesini önleyebileceğiniketen tohumunu hayatınıza sokun Smiliv
iltihabi hastalıklarda olmalı ve oto bağışıklık rahatsızlıklarında
etkili olabileceğini göstermektedir. N-3 dengeli beslenmenin kanseri
engelleyici özellikleri de tespit edilmiştir. Yağ asitleri dengesinin
N-6keten tohumunu hayatınıza sokun Smiliv doymuş yağ asitleri ve trans yağlar tarafına kayması sadece daha az N-3 tüketmemiz anlamına gelmemekte aynı zamanda bu yağlarketen tohumunu hayatınıza sokun Smiliv
alfa-linolenik yağ asitinin uzun zincir N-3 yağ asitlerine dönüşmesi
engelleyerekte vücudumuz N-3 yağ asitlerinden gerekli faydayı
sağlamasını engellemiş olurlar.

Keten
tohumunu doğal ürün dükkanlarından veya aktarlardan temin
edebilirsiniz. Tazeliğini anlamak için çimlenip çimlenmediğine
bakabilirsinizketen tohumunu hayatınıza sokun Smiliv
eğer çimlenmiyorsa aldığınız yere iade ediniz. Keten tohumları sert
olduğundan dikkatli bir çiğnemede bile yeterince öğütülemeyebilirlerketen tohumunu hayatınıza sokun Smiliv
bu da yeterince sindirilmeden vücuttan atılmalarına sebep olur.
Öğütülmüş keten tohumunun sindirimi çok daha kolaydır. Keten
tohumlarını öğüterek yersek onun şifalı özelliklerinden daha fazla
faydalanabiliriz. Keten tohumunu öğütmek için karabiber veya kahve el
değirmenleri ya da bu tip tohumları öğütmek için özel olarak üretilmiş
elektrikli öğütücüler kullanılabilir (ülkemizde bulunmaktadır). Keten
tohumu oda sıcaklığında bir yıl tazeliğini korur. Öğütülmüş keten
tohumu ise 30 gün boyunca hava geçirmez kapaklı bir kavanozda
buzdolabında saklanabilir.

Batıda
fırıncılık sektörü tüketicinin talebini karşılamak üzere karışık tahıl
ekmeklerine öğütülmüş keten tohumu ekleme yoluna gitmiştir.

Öğütülmüş keten tohumu ayrıca hazır karışımlarda (kekler vb)keten tohumunu hayatınıza sokun Smiliv
dondurulmuş hamur işlerinde ve hazır eritilerek servis yapılan
ürünlerle gıda endüstrisine girmiştir. Ayrıca tavuklara keten tohumu
yedirilerek elde edilen N-3 çe zenginleştirilmiş yumurtalar da vardır.

Sizler de mutfakta keten tohumunu el altında bulundurarakketen tohumunu hayatınıza sokun Smiliv onu öğütülmüş halde salatalarınızaketen tohumunu hayatınıza sokun Smiliv yoğurdunuzaketen tohumunu hayatınıza sokun Smiliv müslinize serpebilirketen tohumunu hayatınıza sokun Smiliv fırında yaptığınız hamur işlerine katabilirketen tohumunu hayatınıza sokun Smiliv pilavdan çorbalaraketen tohumunu hayatınıza sokun Smiliv tatlılardan tuzlulara her yemeğinizde kullanabilirsiniz.
Günlük
2000 kcal.' ye eşdeğer besin tüketen bir insan için günde 1 çorba
kaşığı öğütülmemiş keten tohumu kullanımı N-3 yağ asitleri kullanımı
açısından yeterli katkıyı sağlayacaktır.

Yaptığınız
hamur işlerinde her bir bardak unun içinden 2 çorba kaşığı un alıp
yerine 2 çorba kaşığı öğütülmüş keten tohumu katabilir veya yağca bir
değişim yapmak istiyorsanız her 1 ölçü yağ yerine 3 ölçü öğütülmüş
keten tohumu katabilirsiniz. Laboratuar çalışmalarında öğütülmüş veya
öğütülmemiş tohumların fırında 2 saat boyunca 178 derece sıcaklıkta N-3
yağ asitlerini ve lignanlarını neredeyse hiç yitirmediği tespit
edilmiştir. Fakat keten tohumu yağı iyi bir N-3 yağ asiti kaynağı olsa
daketen tohumunu hayatınıza sokun Smiliv
tohumdaki lif ve lignanlarını yitirmiştir. Keten tohumu yağının
kullanım esnasında ısıya maruz bırakılmaması tavsiye edilmektedir
(yemekler piştikten sonra ve salatalarda).

Geleneksel tedavide kullanımı
Keten tohumu antimantariketen tohumunu hayatınıza sokun Smiliv antimitoz ve antioksidan özellikler taşır.
Keten tohumlarında bulunan müsilajketen tohumunu hayatınıza sokun Smiliv bağırsakta su çekip şişerekketen tohumunu hayatınıza sokun Smilivmekanik
müshil olarak tesir eder. Ketenin bu etkiyi göstermesi biraz zaman alır
fakat tahriş yapmama gibi önemli bir avantaja sahiptir. Yine bu
özelliğiyle diğer müshillere nazaran daha uzun süre kullanılabilir.
Ayrıca içerdiği yağda müshil yapıcı etkiye destek sağlar.

Eski Mısırlılar zamanından beri bu amaçla kullanıldığı bilinmektedir.
Yine müsilajın yumuşatıcı etkisinden dolayı gastritketen tohumunu hayatınıza sokun Smiliv mide ülseri gibi sindirim sistemi tahrişlerinde de kullanılır.
Bu amaç için günde bir kez tercihen yatmadan önce 1-2 çay kaşığı tohum yenirketen tohumunu hayatınıza sokun Smiliv üzerine 2 bardak su içilir.
Öksürüğeketen tohumunu hayatınıza sokun Smiliv nezleyeketen tohumunu hayatınıza sokun Smiliv üşütmeye karşı 1 çorba kaşığı keten tohumu 3 fincan suda 10 dakika kaynatılır; 3-5 dakika bekletilip süzüldükten sonra içilir.
Bu çayın buharı burundan teneffüs edilir.
Akciğer
hastalıkları ve zatürede 80 gr. keten tohumu 40 gr. rezene tohumuna
karıştırılarak az sıcak suda lapa yapılır ve iki tülbent arasına
konarak göğse ve sırta yerleştirilir.

Çıbanketen tohumunu hayatınıza sokun Smiliv gece yanığı ve eziklerin iyileştirilmesinde 80 gr. keten tohumu ile 40 gr ebegümeci lapası yapılarak yaranın üzerine konur.
Böbrek ağrısı ve kramplarda iki çay kaşığı keten tohumu 6 fincan suda 10 dakika kaynatılıpketen tohumunu hayatınıza sokun Smiliv 5 dakika bekletilip süzülür.
KETEN TOHUMUNU HAYATINIZA SOKUN

10 bin yıldır gıda olarak da kullanılan keten bitkisiketen tohumunu hayatınıza sokun Smiliv etkili bir gençlikketen tohumunu hayatınıza sokun Smiliv sağlık ve güzellik kaynağı

Keten tohumunu hayatınıza sokun
Keten tohumunda yok yok; Kolesterol düşürücüketen tohumunu hayatınıza sokun Smiliv felçketen tohumunu hayatınıza sokun Smiliv kanserketen tohumunu hayatınıza sokun Smiliv unutkanlık önleyiciketen tohumunu hayatınıza sokun Smiliv bağırsak çalıştırıcı ve temizleyici etkisi bunlardan birkaçı. Uzmanlarketen tohumunu hayatınıza sokun Smiliv sıvı şeklindeketen tohumunu hayatınıza sokun Smiliv salataların üzerine serpiştirilerek veya günde bir çorba kaşığı şeklinde tüketmeyi öneriyor.
Sağlık açısından pek çok yararı var keten tohumunun. Yüksek oranda lifketen tohumunu hayatınıza sokun Smiliv Omega-3keten tohumunu hayatınıza sokun Smiliv Omega-6 yağ asitleriketen tohumunu hayatınıza sokun Smiliv proteinketen tohumunu hayatınıza sokun Smiliv B12 vitaminiketen tohumunu hayatınıza sokun Smiliv mineral ve amino asit içeren keten tohumuketen tohumunu hayatınıza sokun Smiliv özellikle mide-bağırsak sistemindeki sorunlarketen tohumunu hayatınıza sokun Smiliv fazla kilolarketen tohumunu hayatınıza sokun Smiliv yüksek kolesterolketen tohumunu hayatınıza sokun Smiliv yüksek kan şekeriketen tohumunu hayatınıza sokun Smiliv kemik zayıflığıketen tohumunu hayatınıza sokun Smiliv kalp-damar sağlığıketen tohumunu hayatınıza sokun Smiliv romatizmal hastalıklarketen tohumunu hayatınıza sokun Smiliv bazı deri hastalıklarıketen tohumunu hayatınıza sokun Smiliv yaralarketen tohumunu hayatınıza sokun Smiliv solunum yolu rahatsızlıkları üzerinde olumlu etki yapıyor. Anadolu'nun hemen hemen her yerinde yetişmesine rağmenketen tohumunu hayatınıza sokun Smiliv aslında keten tohumununketen tohumunu hayatınıza sokun Smiliv
layık olduğu ilgiyi pek de göremediğini söyleyebiliriz. Hatta
Türkiye'de birçok doktor bile keten tohumunun şifa dağıttığından
habersiz. Oysaketen tohumunu hayatınıza sokun Smiliv günde bir çorba kaşığı keten tohumu sayesinde pek çok hastalıktan uzak durmak mümkün...

Şifa kaynağı
Latince adı 'Linum Usitatissimum' ile ketenketen tohumunu hayatınıza sokun Smiliv dünyada tarımı yapılan ilk ürünler arasında yer alıyor. Sadece dokumacılıktaketen tohumunu hayatınıza sokun Smiliv kumaş yapımında değilketen tohumunu hayatınıza sokun Smiliv
yaklaşık 10.000 yıldır gıda olarak da kullanılıyor keten bitkisi.
Vatanının Mısır olduğu düşünülüyor. Çünkü milattan en az 5000 yıl önce
Mısırlılar keten bitkisiniketen tohumunu hayatınıza sokun Smiliv mumyaları sarmak için yetiştirmeye başlamışlar. Ancak artık Türkiye ve Hindistan dahilketen tohumunu hayatınıza sokun Smiliv
tüm dünyada yetişiyor. Uzmanlara göre sağlık açısından ketenin
özellikle tohumlarından ve yağından yararlanmak gerekiyor. Keten
tohumunun yararlarından söz eden Eskişehir Anadolu Üniversitesi
Eczacılık Fakültesi Farmakognozi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hüsnü
Can Başerketen tohumunu hayatınıza sokun Smiliv
keten tohumunun özellikle mide-bağırsak sistemindeki sorunlara karşı
iyi geldiğini ve içerdiği yüksek oranda Omega-3 yağ asitleri sayesindeketen tohumunu hayatınıza sokun Smiliv
adeta bir şifa kaynağı olduğunu söylüyor. Ayrıca Anadolu Üniversitesi
Tıbbi ve Aromatik Bitki ve İlaç Araştırma Merkezi (TBAM) kurucusu ve
eski müdürü olan Başerketen tohumunu hayatınıza sokun Smiliv "Keten tohumununketen tohumunu hayatınıza sokun Smiliv
ayrıca kolon kanserini önleyici etkileri hayvan deneylerinde de
gösterilmiştir. Keten tohumu içeren gıda takviyeleriyle kandaki
kolesterol seviyesinde de düşme gözlenmiştir. Klinik çalışmalarda keten
tohumu destekli gıdaların kanser ve lupus nephritis gibi hastalıklarda
olumlu etki yarattığı gözlenmiştir. Keten tohumuketen tohumunu hayatınıza sokun Smiliv
kalp-damar hastalıklarını da önler. Ayrıca eklem romatizmasındaki
yararlı etkilerinin keten tohumunda yüksek oranda bulunan linolenik
asit ve sekoizolarisirezinol'den ileri geldiği sanılmaktadır" diyor.
Uzmanlarketen tohumunu hayatınıza sokun Smiliv
keten tohumunu mutlaka yaşamımıza dahil etmemiz gerektiğini
vurguluyorlar. Bunun en önemli nedenlerinden biri de Omega-3 yağ
asitleri. Keten tohumununketen tohumunu hayatınıza sokun Smiliv adeta bir somon balığı kadar Omega-3 içerdiğini belirten uzmanlarketen tohumunu hayatınıza sokun Smiliv bu yağların özellikle kalp sağlığı açısından vazgeçilmez olduğunu belirtiyorlar. Prof. Başerketen tohumunu hayatınıza sokun Smiliv "Keten tohumu uzun zincirli Omega-3 yağ asitlerine dönüşen alfa-linolenik asitçe (ALA) zengindir. Balık yağları gibiketen tohumunu hayatınıza sokun Smiliv
bu yağ asitlerinin eksikliğini gidermek amacıyla bitkisel bir kaynak
tercih edenler için gıda takviyesi olarak kullanılabilir. Optimum ALA
miktarı günde bir veya iki tatlı kaşığı (2-9 g) keten yağı alınmasıyla
temin edilebilir. Tohum içinde yağ iki yıl süreyle muhafaza olur. Yağ
elde edildikten sonra dikkatle saklanmalıketen tohumunu hayatınıza sokun Smiliv raf ömrü etiketine yazılmalıketen tohumunu hayatınıza sokun Smiliv
ısı ve ışıktan korunmalıdır. Yağı dondurarak saklamak en iyi yoldur"
diyor. Hem dövülmüş keten tohumu hem de keten tohumu yağınınketen tohumunu hayatınıza sokun Smiliv çeşitli kronik hastalıkların tedavisindeketen tohumunu hayatınıza sokun Smiliv özellikle de kalp rahatsızlıklarının önlenmesinde ve hormona bağlı kanserlerden korunmada ümit vaat ettiğini belirten Başerketen tohumunu hayatınıza sokun Smiliv keten tohumunun normal diyetin parçası olarak gıda maddelerine katılarak rahatlıkla kullanılabileceğini söylüyor. Başerketen tohumunu hayatınıza sokun Smiliv "Güvenirliğinin yüksekliği ve başka ilaçlarla etkileşmemesi nedeniyle ideal bir gıda bütünleştiricidir" diyor.

Zayıflatıcı özelliği de var
Keten tohumunu özellikle kadınlar için cazip kılan en önemli özelliği iseketen tohumunu hayatınıza sokun Smiliv zayıflatıcı özelliğe sahip olması. Tokluk hissi uyandırarak kişinin daha az yemek yemesine yol açıyor. Zayıflatıcı özelliğiketen tohumunu hayatınıza sokun Smiliv aslında içerdiği Omega-3 yağ asitlerinden kaynaklanıyor. Tıpkı balık gibi etkisi var keten tohumunun. Keten tohumuketen tohumunu hayatınıza sokun Smiliv
somon balığı kadar Omega-3 yağı içeriyor. Günde 1 yemek kaşığı
alındığında ayda ortalama 4-5 kilo verilebilir. Ancak tabii ki buketen tohumunu hayatınıza sokun Smiliv
kişiden kişiye ve bünyeden bünyeye de değişir. Bir uzmana danışmak çok
önemli. Nedense 'doğal' gıdaların veya bitkilerin zararsız olduğuna
inanılır Türk toplumunda. Oysa bir bitki de bilinçsiz kullanıldığında
sağlık sorunlarına yol açabiliyor. Suyun bile fazlası zarar. Keten
tohumunu da dozunu kaçırarak tüketirsenizketen tohumunu hayatınıza sokun Smiliv
bağırsaklar fazla yumuşar ve vücut aşırı su kaybeder. Dolayısıyla aşırı
kilo kaybı olur. İdeali günde bir yemek kaşığı. Ama kilo sorununa göre
alınması gereken dozaj değişebilir. Aslında bu dozajı insanlar
kendileri de ayarlayabilirler. Bağırsaklar fazla yumuşamayacak şekilde
kullanılırsa dozu kaçırılmamış olur.

Bilinen ciddi bir yan etkisi yok
Susama benzeyenketen tohumunu hayatınıza sokun Smiliv ancak kahverengi olanketen tohumunu hayatınıza sokun Smiliv parlak bir madde keten tohumu. Özellikle gıda sanayisindeketen tohumunu hayatınıza sokun Smiliv başta ekmeklerketen tohumunu hayatınıza sokun Smiliv kurabiyelerketen tohumunu hayatınıza sokun Smiliv börekler olmak üzere pek çok unlu mamullere katılarak da kullanılıyor. Keten tohumunu yağketen tohumunu hayatınıza sokun Smiliv tohumketen tohumunu hayatınıza sokun Smiliv ya da öğütülmüş toz şeklinde kullanmak mümkün. Doğal Tıp Derneği Başkanı Dr. Ender Saraçketen tohumunu hayatınıza sokun Smiliv "Amaca göre kullanım şekli değişir. Bazen kabukluketen tohumunu hayatınıza sokun Smiliv bazen de kabuksuz tüketmek gerekebilir. Yeterince posalıketen tohumunu hayatınıza sokun Smiliv lifli gıda tüketmeyen insanlara bunu öğütmeden vermek daha yararlı. Çekirdek haliyleketen tohumunu hayatınıza sokun Smiliv posalıketen tohumunu hayatınıza sokun Smiliv lifli şekilde tüketmek daha iyi. Normal hazım yapabilen bir insanketen tohumunu hayatınıza sokun Smiliv çekirdek haliyle tüketebilir. Bazı kişilerde belki gaz yapabilirketen tohumunu hayatınıza sokun Smiliv
ama bu kişilere de keten tohumunun üzerine bir fincan rezene çayı
içmelerini öneriyorum ve sorun ortadan kalkıyor. Keten tohumunun
bilinen ciddi bir yan etkisi yok" diyor. Keten tohumunun en büyük etkisiketen tohumunu hayatınıza sokun Smiliv müshilketen tohumunu hayatınıza sokun Smiliv
yani bağırsakları çalıştırıcı olması. Uzmanlar özellikle de kabızlık
sorunu olan kişilere keten tohumunu öneriyorlar. Genellikle tohumların
tüketildiğiniketen tohumunu hayatınıza sokun Smiliv ancak son yıllarda keten tohumu yağının da yaygınlaşmaya başladığını belirten Saraçketen tohumunu hayatınıza sokun Smiliv "Keten tohumu yağı bağırsakları çalıştırırcıketen tohumunu hayatınıza sokun Smiliv
temizleyici ve iç organların yüzeylerini rahatlatıcı olarak
kullanılıyor. Ayrıca cildi yumuşatıyor ve öksürüğe karşı iyi geliyor.
Kolay bozulan bir şey değil. Yani herhangi bir kavanozda uzun süre
saklanabilir. Ayrıca ağız boşluğuketen tohumunu hayatınıza sokun Smiliv boğaz ve diş eti rahatsızlıklarında gargara olarak da kullanılabilir. Öksürükteketen tohumunu hayatınıza sokun Smiliv gıcıktaketen tohumunu hayatınıza sokun Smiliv
ses kısıklığında ve de gastrit gibi mide sorunlarında da olumlu etkisi
var" diyor. Keten tohumunun ciddi miktarda B12 vitamini içerdiğini de
sözlerine ekleyen Saraçketen tohumunu hayatınıza sokun Smiliv özellikle vejetaryenlerin keten tohumu alımına dikkat etmeleri gerektiğini vurguluyor. Saraçketen tohumunu hayatınıza sokun Smiliv
"Son yıllarda dünyada vejetaryenlik çok arttı. Vejetaryenlerin en çok
dikkat etmesi gereken konular ise kansızlık açısından demirketen tohumunu hayatınıza sokun Smiliv
çinko ve B12 vitamini. Demir ve çinko doğadaki pek çok bitkide var. Ama
hayvanlar ve hayvansal protein dışında B12'nin yüksek oranda bulunduğu
tek gıda keten tohumu. Dolayısıyla keten tohumuketen tohumunu hayatınıza sokun Smiliv özellikle vejetaryenler için Vitamin B12 açısından çok gerekiyor."

Her
gün 1 çorba kaşığı keten tohumu yeterli olabilir. Keten tohumu aynı
zamanda Omega-3 yağ asitlerinden de çok zengin. Omega-3 de hayvansal
kaynak dışında özellikle keten tohumuketen tohumunu hayatınıza sokun Smiliv semizotu ve fındıkta bulunuyor. Omega-3keten tohumunu hayatınıza sokun Smiliv özellikle kalp krizineketen tohumunu hayatınıza sokun Smiliv pek çok damar hastalıklarınaketen tohumunu hayatınıza sokun Smiliv bazı bağışıklık sistemi hastalıklarınaketen tohumunu hayatınıza sokun Smiliv romatizmal hastalıklaraketen tohumunu hayatınıza sokun Smiliv
bazı cilt hastalıklarına karşı korunmak için gerekli. Somon balığındaki
kadar Omega-3 var keten tohumunda. Son yıllarda keten tohumuketen tohumunu hayatınıza sokun Smiliv östrojene benzer maddeler içerdiğiketen tohumunu hayatınıza sokun Smiliv menopoza bağlı şikâyetleri azalttığı için de tüketilmeye başlandı. Ancak uzmanlarketen tohumunu hayatınıza sokun Smiliv menopoz dönemi şikâyetlerini gidermek için sadece keten tohumuna değilketen tohumunu hayatınıza sokun Smiliv bir hekime de başvurulması ve doktor kontrolünde olunması gerektiğini vurguluyorlar.

Keten tohumuyla genç kalın
Anti-agingketen tohumunu hayatınıza sokun Smiliv dünyada ve Türkiye'de de gittikçe yaygınlaşmaya başladı. İnsanlar 'genç yaşlanmak'keten tohumunu hayatınıza sokun Smiliv zayıf kalmakketen tohumunu hayatınıza sokun Smiliv formunu korumak için adeta birbirleriyle yarışıyorlar. İşte uzmanlara göreketen tohumunu hayatınıza sokun Smiliv keten tohumunun burada da olumlu etkileri var. Keten tohumunun yaşlanmayı geciktirdiği belirten Saraçketen tohumunu hayatınıza sokun Smiliv "Keten tohumundaki Omega-3keten tohumunu hayatınıza sokun Smiliv Vitamin B12 ve liflerketen tohumunu hayatınıza sokun Smiliv
hücreleri genç tutarak yaşlanmayı geciktiriyorlar. Zayıflatıcı özelliği
de var bu tohumların. Keten tohumu hem kabızlık oluşmasına engel oluyor
hem de çok lifli olduğu için de suylaketen tohumunu hayatınıza sokun Smiliv sütle ya da başka sıvılarla şişerek tokluk hissi de sağlıyor. Ancak aşırı miktarda alınırsaketen tohumunu hayatınıza sokun Smiliv sonuçta bunda da yağ ve vitamin olduğu için zayıflatıcı etkisi olmaz. Ama 1 veya 1 buçuk çorba kaşığı keten tohumuketen tohumunu hayatınıza sokun Smiliv günlük tüketim açısından yeterli" diyor. Keten tohumunun yararlarının pek bilinmediğineketen tohumunu hayatınıza sokun Smiliv
dolayısıyla insanların bunu pek fazla tüketmediklerine değiniyor
uzmanlar. Oysa Türkiye'nin her köşesinde bulunan bu minik tohumlarketen tohumunu hayatınıza sokun Smiliv hem sağlığa hem de ekonomik olduklarından keseye de hitap ediyorlar.


Keten tohumunun yararları


  • Mide-bağırsak sorunlarına karşı iyi gelir
  • Bağırsakları yumuşatırketen tohumunu hayatınıza sokun Smiliv kabızlığa karşı iyi gelir
  • Kemikleri güçlendirir. Özellikle menopoz döneminde yararlıdır
  • Bağışıklık sistemini güçlendirir
  • Menopoza bağlı şikâyetleri hafifletir
  • Kalp-damar hastalıklarından korur
  • Kolesterolketen tohumunu hayatınıza sokun Smiliv şeker seviyesini dengeler
  • Yüksek tansiyonu düşürür
  • Romatizmal hastalıkları önler
  • Sinir sistemini güçlendirir
  • Hafızayı güçlendirir
  • Konsantrasyon bozukluğuna karşı iyi gelir
  • Yaşlanmaya bağlı dikkat dağınıklığına karşı iyi gelir
  • Haricen kullanılarak yaraların çabuk iyileşmesini sağlar
  • Egzama ve sedef hastalıklarında kullanılır
  • Nasırlarda kompres olarak kullanılır
  • Solunum yolu hastalıklarında olumlu etki yapar
  • Ruhsal bozukluklara karşı iyi gelir
  • Öksürüğü giderir
  • Ağız boşluğuketen tohumunu hayatınıza sokun Smiliv boğaz ve diş eti rahatsızlıklarında gargara olarak kullanılır
  • Lifleri sanayideketen tohumunu hayatınıza sokun Smiliv özellikle dokumacılıkta kullanılır
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
keten tohumunu hayatınıza sokun
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Nurefsan :: Yaşama Dair :: Sağlık-
Buraya geçin: