Nurefsan
 
AnasayfaKayıt OlGiriş yap
FORUMUMUZA HOŞGELDİNİZ EĞER BU İLK ZİYARETİNİZ İSE DAHA İYİ YARARLANABİLMEK İÇİN FORUMUMUZA ÜYE OLUNUZ...
YENİ ÜYELERİMİZ BİZLERE KENDİLERİNİ TANITABİLİR İSTEKLERİNİ VE GÖRÜŞLERİNİ PAYLAŞABİLİR...

Paylaş | 
 

 susamlı tavuk

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
<yeşil>
Admin
Admin
avatar

Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 495
Yaş Yaş : 30
Nerden : AnKaRa
Puan : 709
Rep : 3
Kayıt tarihi : 08/01/09

MesajKonu: susamlı tavuk   Salı Eyl. 01, 2009 7:25 am

Susamlı Tavuk

Malzemeler:
4 derisi ayıklanmış tavuk göğüs fileto (750 gr.)
Terbiye sos için: 4 taze soğan
5 diş sarmısak
2 çorba kaşığı susam
1 1/2 çorba kaşığı şeker
4 çorba kaşığı soya sosu (60 ml.)
1/2 su bardağı haşlanmış barbunya fasulye (100 gr.)
3 çay kaşığı biber salçası (15 gr.) 2 çorba kaşığı zeytinyağı (30 ml.)
1 çorba kaşığı sirke
3 çay kaşığı domates salçası
Dileğe göre 3 çay kaşığı susam yağı
Tuz, karabiber

Hazırlanışı:
Kuru barbunya fasulyeyi sıcak suda 2 saat ıslattıktan sonra tuzlu suda haşlayın ve süzün. Tavuk göğüslerini bir naylonun arasına koyup, döverek inceltin. Haşlanmış kuru barbunya, biber salçası, zeytinyağı, taze soğan, sarmısak, susam, şeker, soya sosu, tuz, karabiber, sirke ve domates salçasını robotun ana haznesinde karıştırın. İnceltilmiş tavuk göğüslerinin her iki yüzünü de hazırladığınız terbiye karışımıyla kaplayın ve üstleri kapalı olarak 1 saat bekletin. Dinlendirilmiş tavuk göğüslerini kokusuz ızgarada her yüzünü en az 5`er dk. olmak üzere pişirin ve yeşilliklerle servis yapın. Üzerlerine bir tutam daha susam serpin.

_________________

Kötü insanları tanıma senesi
Can çekişmekte adımın altı hanesi
Yaşamdan soğumamın çoktur bahanesi
Günden güne yırtılmakta kalbimin on iki perdesi
Korkutur cesaretimi iradesizlik sillesi ?
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
susamlı tavuk
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Recep Ivedik Turkcell Tavuk Reklamı "Psikolog" RepLikLeri

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Nurefsan :: Yaşama Dair :: Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: