Nurefsan
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


Nurefsan
 
AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap
FORUMUMUZA HOŞGELDİNİZ EĞER BU İLK ZİYARETİNİZ İSE DAHA İYİ YARARLANABİLMEK İÇİN FORUMUMUZA ÜYE OLUNUZ...
YENİ ÜYELERİMİZ BİZLERE KENDİLERİNİ TANITABİLİR İSTEKLERİNİ VE GÖRÜŞLERİNİ PAYLAŞABİLİR...

 

 etli pilav

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
<yeşil>
Admin
Admin
<yeşil>


Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 495
Yaş Yaş : 35
Nerden : AnKaRa
Puan : 709
Rep : 3
Kayıt tarihi : 08/01/09

etli pilav Empty
MesajKonu: etli pilav   etli pilav Puce-p11Salı Eyl. 01, 2009 7:24 am

etli pilav Etlipilavkp9
KAÇ KİŞİLİK: 6
HAZIRLAMA SÜRESİ: 15 dk
PİŞME SÜRESİ: 25 dk
Malzemeler:
2 su bardağı pirinç
3 çorba kaşığı margarin
3.5 su bardağı su
150 gr kuzu kuşbaşı et
2 havuç
1 soğan
1 et suyu tableti
2 dal dereotu
Tuz, karabiber

Hazırlanışı:
* Pirinci tuzlu ve limonlu sıcak suda yarım saat bekletin. Bol suda durulayıp iyice süzün. Soğanı soyup kıyın. Havucu temizleyip iri iri rendeleyin. Dereotunu temizleyip dal dal ayırın.

* Margarini tencerede eritip soğanı pembeleştirin. Eti ilave edip kavurun. Havuç ve su ekleyerek etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Pirinç,et suyu tableti, tuz ve karabiber ilave edip 15 dakika kısık ateşte pişirin. Dereotu ile süsleyip sıcak servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
etli pilav
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Nurefsan :: Yaşama Dair :: Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: